UMP & UDA HOLDING RAIKAN KEINDAHAN RAMADANPEKAN, 12 Jun –
Kemeriahan Ramadan turut dirasai apabila UMP dan UDA Holding berganding bahu melaksanakan tanggungjawab sosial korporat bagi manfaat komuniti Kuala Pahang dan pelajar UMP. Program ini telah disertai oleh warga kerja UMP, UDA dan masyarakat setempat yang diadakan pada cuti umum Sambutan Nuzul Al-Quran.

Dalam program tersebut, beberapa aktiviti turut diadakan antaranya pertandingan memasak bubur lambuk, Majlis berbuka puasa dan penyampaian sumbangan kepada asnaf sebagai persediaan menyambut Ramadan dan syawal yang bakal menjelang tiba.

Pusat Islam & Pembangunan Insan telah diberi kepercayaan untuk mengendalikan acara Bubur Lambuk dan memasak hidangan menu utama Majlis Berbuka Puasa iaitu Gulai Daging Kawah.

Lebih 1000 pelajar dan orang ramai terdiri dari komuniti setempat telah hadir memeriahkan Indahnya Ramadan yang mempamerkan komitmen yang tidak berbelah bahagi.


Menurut Dato’ Seri Dr. Mohd Shafei Abdullah yang merupakan Pengerusi UDA Holding Berhad, pihak UDA bakal membangunkan kawasan perumahan dan pembangunan di daerah Pekan melibatkan cadangan rumah kediaman PR1MA di kawasan seluas 512 ekar.  "Justeru penganjuran program ini dapat mendekatkan pihaknya dengan masyarakat di sini. Merancakkan Program Indahnya Ramadan pihaknya telahpun mengadakan program CSR dengan menyampaikan sumbangan kepada golongan yang memerlukan termasuklah di Johor Bahru dan Kuala Lumpur," katanya.


Turut hadir, Prof. Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim, Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang, Dr. Mahyuddin Ismail, Pengarah Pusat Islam & Pembangunan Insan UMP memeriahkan majlis.