KARNIVAL MAHABBAH 4.0 UMP PEKAN MANFAATKAN 2000 WARGA UMP PEKAN

UMP Pekan, 4 - 12 Oktober 2016 – Buat kesekian kalinya, Pusat Islam & Pembangunan Insan telah menganjurkan Karnival Mahabbah 4.0 dengan kerjasama Majlis Ugama Islam Pahang, UMP Advanced Education, Pejabat Penghulu Mukim Kuala Pahang, Majlis Daerah Pekan, LKIM & RTC Kuala Pahang.

Pada kali ini PIMPIN mengambil peluang menyantuni mahasiswa UMP dengan pendekatan-pendekatan terkini dan mengupas isu-isu yang dekat dihati mahasiswa. Antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan adalah Bengkel Pengurusan Kewangan & Harta, Forum Mahasiswa Coupling, Santai Akustika bersama Inteam, Anda Tanya Ustaz Jawab, Explorace Komuniti, Bual Bicara Hijrah dan Pesona D’Zahra.

Kemeriahan Karnival Mahabbah 4.0 telah memecah tradisi program di UMP Pekan dengan penglibatan lebih 2000 peserta mendominasi keseluruhan acara. Ini penting dalam memperkasa budaya ilmu pengetahuan seiring dengan perkembangan pembangunan insan dikalangan warga kampus.

Semoga program-program berunsur kerohanian dan pembudayaan ilmu seperti ini terus subur  di bumi UMP sejajar dengan matlamat Pusat Islam & Pembangunan Insan “Melahirkan warga universiti yang bertaqwa”.